2023-12-01

Start blog via Blogspot ipv Kefirshop

Start en opfrissen van een eerste oude blogpoging

Blog

Ik had alweer heel wat jaren geleden een blog gestart via Blogspot.com van Google.

Aangezien heel veel andere zaken eerst prioriteit hadden (opzetten webwinkel, assortiment, etc.) vanaf de officiële start van Kefirshop vanaf augustus 2011, kwam er een 'laagje stof' op te liggen.

Ik wist nog wel van het bestaan af, maar dat komt later. Dat later werd later, en nog eens later.

Wellicht herkenbaar voor de gemiddelde webwinkelier.

Enfin, als je als webwinkelier vanuit het niets start - dat deden we in feite - is er heel veel te regelen, uit te zoeken, etc.


Start webwinkel www.kefirshop.nl

Na KVK registratie, bankzaken, webwinkelhosting regelen zijn we gestart. Maar nog geen blog...

Eerst producten opvoeren, voorraden regelen, fysieke opslagruimte, leveranciers zoeken voor zover we die nog niet hadden. Etc. Een oneindige lijst met klussen en klusjes.

En in de tussentijd werd er natuurlijk gehandeld. Al heel snel dagelijkse business en de 'nice to have' dingen (zoals blog) waren wel leuk, maar nu even niet. Herkenbaar?

 

Ontslag bij werkgever en aan de slag als webwinkelier

Sinds 2018 heb ik ontslag genomen bij mijn voormalige baas (woningcoörporatie in Dronten) en part/fulltime als webwinkelier aan de slag.

Het bleek noodzakelijk om het assortiment uit te breiden, maar ook de informatieve kant van de producten die wij verkopen (probiotica en alles wat daar bij komt kijken) diepgaander te maken en uit te breiden.

Die slag hebben we gemaakt en er staat nu iets wat misschien nog niet helemaal af is, maar het kan de toets der kritiek doorstaan.

 

Ruimte voor bloggen

Ruimte moet je soms nemen. Keuzes maken. We hadden wat voorzichtige blogpogingen opgenomen in onze webwinkel, maar die is daar eigenlijk niet geschikt voor.

De webwinkel wordt gehost via MMW (Mijnwebwinkel.nl) en die zijn vooral gericht op websites met verkoop van producten en diensten. Zoals ons.

Maar de producten die wij verkopen en alles wat daar bij komt kijken, zeulen een waterhoofd aan noodzakelijke informatie met zich mee. Met do's en dont's, how-to, faq's, gebruiksinstructies. Maar ook ontwikkelingen, nieuwe inzichten, verdiepende informatie rondom thema x.

Kijk, daar komt de blog in beeld. Eerst geprobeerd om dit enigszins gekunsteld in de webwinkel te integreren (zie Kefirshop/blog), maar die is daar niet echt geschikt voor. Beetje houwtje-touwtje...

En voor nu en voorlopig hebben we gekozen om de oeroude 'valse start' ooit via Blogspot.com weer op te poetsen en een serieuzere start te gunnen.

 

Nieuwe blogs via blogspot.com

Vanaf nu dus een hernieuwde poging om relevante informatie over kefir, probiotica, gezondheid, duurzaamheid en aanverwante artikelen via dit medium te delen.

Zegt het voort en er zal met enige regelmaat weer een nieuwe post volgen.

Groetjes, Michel

Geen opmerkingen: